Plněné kotlety na smetaně
55 min.

Ingredience
- 700gramůVepřové kotlety
- 100gramůŠunka uzená
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky, kotlety vcelku vykostíme.
- 2Kotlety rozkrájíme na silnější plátky, v každé kotletě vyřízneme kapsu. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme silnějšími plátky šunky a polovinou vejce. Okraje kapsy sklepneme, kotlety obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Poté vmícháme žampiony, zalijeme vývarem i vínem a dusíme doměkka.
- 3Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme zbylou mouku, zředíme smetanou a za stálého míchání vaříme alespoň 10 minut.
- 4Kotlety podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.