Plněné krůtí řízky s rukolou

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí řízky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie a opepříme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme a otrháme lístky od stonků. Každý řízek potřeme na jedné straně trochou pesta, obložíme plátkem ovčího sýra a několika lístky bazalky, přeložíme a zajistíme párátkem.
  • 2
    Rukolu přebereme, silnější konce stonků odstraníme, opláchneme a dosucha otřepeme. Rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Smícháme olej, ocet a hořčici, osolíme, opepříme a přidáme rukolu, rajčata a okurku. Dobře promícháme.
  • 4
    Krůtí řízky osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme palmový tuk a opečeme v něm řízky (po každé straně stačí 2 minuty). Podáváme se salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.