Plněné krůtí řízky s rukolou
23 min.
Ingredience
- 640gramůKrůtí prsa
- 3špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 6kusůBazalka
- 4lžícePesto
- 8plátkůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200gramůRukola
- 200gramůRajčata Cherry
- 6lžicOlej rostlinný
- 3lžíceOcet bílý vinný
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 25gramůTuk
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí řízky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie a opepříme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme a otrháme lístky od stonků. Každý řízek potřeme na jedné straně trochou pesta, obložíme plátkem ovčího sýra a několika lístky bazalky, přeložíme a zajistíme párátkem.
- 2Rukolu přebereme, silnější konce stonků odstraníme, opláchneme a dosucha otřepeme. Rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Smícháme olej, ocet a hořčici, osolíme, opepříme a přidáme rukolu, rajčata a okurku. Dobře promícháme.
- 4Krůtí řízky osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme palmový tuk a opečeme v něm řízky (po každé straně stačí 2 minuty). Podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.