Plněné krůtí rolády
55 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 100gramůŠunka dušená
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jádřinců, omyjeme a najemno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
- 2Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, potřeme horčicí a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa dáme nakrájenou papriku, cibuli a šunku, maso stočíme a zajistíme párátky proti rozbalení. Část papriky a cibule by nám měla zbýt.
- 3Rolády vložíme do zapékací mísy, přidáme k nim zbylou papriku, cibuli a nakrájená rajčata, přidáme olej, přilijeme pivo s trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. V průběhu pečení rolády občas přelijeme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je a dáme na talíře. Výpek zaprášíme moukou, promícháme a zahustíme. Pak jím přelijeme krůtí rolády a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.