Plněné krůtí rolády

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jádřinců, omyjeme a najemno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
  • 2
    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, potřeme horčicí a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa dáme nakrájenou papriku, cibuli a šunku, maso stočíme a zajistíme párátky proti rozbalení. Část papriky a cibule by nám měla zbýt.
  • 3
    Rolády vložíme do zapékací mísy, přidáme k nim zbylou papriku, cibuli a nakrájená rajčata, přidáme olej, přilijeme pivo s trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. V průběhu pečení rolády občas přelijeme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je a dáme na talíře. Výpek zaprášíme moukou, promícháme a zahustíme. Pak jím přelijeme krůtí rolády a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.