Plněné mangoldové kuličky
55 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 100gramůGalgan
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1lžíceOlej koriandrový
- 20kusůMangold
- 2kusyCitronová tráva
- 1kusŽemle tuková
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
777 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mangoldové listy omyjeme a krátce povaříme ve vodě.
- 21 stéblo citronové trávy nasekáme najemno. Žemli necháme namáčet ve vodě. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Galfánový kořen oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 3Vepřové maso smícháme s vymačkanou žemlí, vejci, nasekanou citronovou trávou, česnekem, omáčkou hoi-sin a nastrouhaným zázvorem.
- 4Na mangoldové listy rozdělíme náplň a zavineme je do tvaru kuličky.
- 5Do bambusových košíčků vložíme kousky citronové trávy a galgánového kořene, naskládáme do nich mangoldové kuličky a zakápneme koriandrovým olejem.
- 6Ve woku přivedeme k varu vodu, usadíme do ní košíčky a zakryté vaříme v páře cca 30min.
- 7Horké ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.