Plněné masové závitky
80 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 8plátkůAnglická slanina
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8plátkůVepřová kýta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme a připravíme omeletu.
- 2Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, část omelety a posypeme hráškem. Stočíme do rolády a propíchneme jehlami.
- 3V kastrolu rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou cibuli, poté orestujeme ze všech stran závitky, podlijeme vodou a asi hodinu doměkka podusíme.
- 4Závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme trochou studené vody a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
- 5Omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.