Plněné okurky s jogurtem
50 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyCibule
- 4lžíceJogurt bílý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme vnitřky. Ze všech stran osolíme, necháme odpočinout.
- 2Cibuli nakrájíme a na dvou lžících rozpáleného másla orestujeme do zlatova. Přidáme koření, osolíme. Směsí naplníme okurky a navrch rozdělíme jogurt. Na zbylém másle krátce podusíme do měkka a podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.