Plněné paprikové lusky s vejci
40 min.
Ingredience
- 600gramůPaprika zelená
- 1,1litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 10kusůVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 70mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté paprikové lusky zbavíme jádřinců, přelijeme horkou vodou a spaříme je. Necháme vychladnout a okapat. Pět paprikových lusku dáme stranou, zbylé nakrájíme na tenké pásky.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme na tenké proužky pokrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Přidáme rozkrájené papriky, chvilku dusíme. Dohromady dusíme 10 minut. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a mírným promícháním necháme vejce ztuhnout.
- 3Vychladlou hmotou naplníme celé paprikové lusky, naskládáme je na máslem vymazaný plech, anebo do pekáčku. Podlijeme 1 dl vody, vložíme do trouby, zapečeme 15 minut.
- 4Zapečené paprikové lusky rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.