Plněné paprikové lusky s vejci

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté paprikové lusky zbavíme jádřinců, přelijeme horkou vodou a spaříme je. Necháme vychladnout a okapat. Pět paprikových lusku dáme stranou, zbylé nakrájíme na tenké pásky.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme na tenké proužky pokrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Přidáme rozkrájené papriky, chvilku dusíme. Dohromady dusíme 10 minut. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a mírným promícháním necháme vejce ztuhnout.
  • 3
    Vychladlou hmotou naplníme celé paprikové lusky, naskládáme je na máslem vymazaný plech, anebo do pekáčku. Podlijeme 1 dl vody, vložíme do trouby, zapečeme 15 minut.
  • 4
    Zapečené paprikové lusky rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.