Plněné pečené kibbi
90 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBulgur
- 2kusyCibule
- 2špetkySůl
- 2špetkySkořice mletá
- 1špetkaKmín římský
- 10gramůOříšky piniové
- 2decilitryOlej olivový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 750gramůJehněčí maso mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
66 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme mleté jehněčí maso míchané s bulgurem - Kibbi. Bulgur namočíme na půl hodiny do studené vody, aby změkl. Jednu cibuli velmi jemně nakrájíme nebo semeleme v mlýnku a smícháme s polovinou mletého masa. Bulgur scedíme přes síto a v míse smícháme s masovou směsí, dochutíme skořicí a kmínem a osolíme. Dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Přikryjeme poklicí a dáme do chladna.
- 2Druhou cibuli nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm ji necháme zesklovatět, vsypeme oříšky a zlehka opražíme. Pak přidáme zbytek mletého masa a za stálého míchání dusíme, až se vypaří všechna šťáva. Pánev odstavíme z ohně, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme.
- 3Větší zapékací mísu vymažeme, na dno dáme polovinu masové směsi Kibbi a rukou upěchujeme. Pak dáme vrstvu smaženého masa z pánve a na ni zbytek směsi Kibbi. Olivový olej smícháme v misce metlou s dvěma lžícemi studené vody a připravenou směs v zapékací míse polijeme.
- 4Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud na povrchu není hnědá barva. Během pečení alespoň 3x pokropíme vodou.
- 5Podávat můžeme horké i studené se zeleninovým salátem a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.