Plněné placky s jogurtovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůJogurt bílý
- 100gramůSýr smetanový tavený 45%
- 850mililitrůMléko polotučné
- Na omáčku
- 80gramůCibule
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
38 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme změklé nakrájené máslo, rozšlehaná vejce, jogurt a sůl. Vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně vmícháme mléko, až vznikne pružné těsto, které necháme pod utěrku alespoň 2 hodiny odpočinout.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme na průměr 20 cm a potřeme odměřeným dílem taveného sýru. Placky přeložíme a lehce rozválíme.
- 3Placky klademe na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme 10 minut dozlatova.
- 4V průběhu pečení připravíme omáčku smícháním jogurtu se solí, pepřem a jemně nakrájenou cibulí.
- 5Teplé placky servírujeme s omáčkou, do které namáčíme kousky placky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.