Plněné řízečky v pivním těstíčku
50 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 4špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Náplň do řízků
- 1kusPórek
- 1kusCibule lahůdková
- 100gramůŠunka lázeňská
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 3špetkySůl bylinková
- 3špetkyPepř bílý
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- Těstíčko
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5špetkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
68 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme vepřové kotlety (bez kosti) vysoké asi 2 cm. Připravíme si těstíčko a náplň.
- 2Těstíčko: v misce vyšleháme vejce s pivem, hladkou moukou, solí, pepřem dohladka a necháme chvíli těstíčko odpočinout, mělo by být dostatečně husté.
- 3Náplň do řízků: pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na proužky široké do 1cm. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli s pórkem a zpěníme je. Pak přimícháme šunku, k ní přidáme čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem, paprikou a vše usmažíme téměř do zhoustnutí.
- 4Do kotlet ostrým nožem z jedné strany nařízneme hlubokou "kapsu". Dáváme pozor, abychom maso neprokrojili skrz. "Kapsy" naplníme šunkovou náplní a uzavřeme je párátky. Pak maso z každé strany osolíme a posypeme pepřem.
- 5V pánvi rozehřejeme olej, kotlety namočíme do těstíčka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je pomalu, pod poklicí, přibližně 7-9 minut z každé strany. Měly by být měkké, dostatečně propečené.
- 6Plněné řízečky podáváme hned teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.