Plněné řízečky v pivním těstíčku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
68 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme vepřové kotlety (bez kosti) vysoké asi 2 cm. Připravíme si těstíčko a náplň.
  • 2
    Těstíčko: v misce vyšleháme vejce s pivem, hladkou moukou, solí, pepřem dohladka a necháme chvíli těstíčko odpočinout, mělo by být dostatečně husté.
  • 3
    Náplň do řízků: pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na proužky široké do 1cm. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli s pórkem a zpěníme je. Pak přimícháme šunku, k ní přidáme čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem, paprikou a vše usmažíme téměř do zhoustnutí.
  • 4
    Do kotlet ostrým nožem z jedné strany nařízneme hlubokou "kapsu". Dáváme pozor, abychom maso neprokrojili skrz. "Kapsy" naplníme šunkovou náplní a uzavřeme je párátky. Pak maso z každé strany osolíme a posypeme pepřem.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej, kotlety namočíme do těstíčka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je pomalu, pod poklicí, přibližně 7-9 minut z každé strany. Měly by být měkké, dostatečně propečené.
  • 6
    Plněné řízečky podáváme hned teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.