Plněné řízky s jablky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme papírovou utěrkou a naklepeme je plochou stranou paličky na maso na velmi tenko. Do hrnce dáme asi 1/4 1 vody s cukrem a citronovou šťávou. Jablka oloupeme a odstraníme jádřinec, nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Čtyři největší plátky dáme stranou, ostatní položíme do vody s citronem a cukrem.
  • 2
    Řízky okořeníme po jedné straně solí a pepřem, na polovinu řízku položíme plátky jablka, do otvoru po jádřinci dáme sušenou švestku. Navrch nasypeme mletý zázvor. Řízky přehneme napůl, okraje kolem dokola lehce naklepeme paličkou na maso a masové taštičky ve špičce propíchneme jehlami na rolády nebo párátky. Zvenku posolíme a taštičky zaprašíme moukou.
  • 3
    Rozehřejeme pánev (k níž máme dobře těsnicí pokličku) a pak na ní necháme zpěnit máslo. Smažíme masové taštičky z jedné strany na středně velkém plameni asi 5 min., obrátíme, nasypeme mezi ně nakrájenou cibuli a opět asi 5 min. smažíme, až vše pěkně zhnědne. Přilijeme jablečnou šťávu, Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a necháme taštičky na slabém plameni 30 min. dusit.
  • 4
    Jablka povaříme v citronové várce a přikryté necháme na velmi slabém plameni 20 min. táhnout. Řízkové taštičky úhledně urovnáme na talíře a zalijeme omáčkou, v níž jsme dusili jablka. Plátky jablka vyndáme z várky a naplníme je želé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.