Plněné roštěnky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžíceKapary sterilované
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSardelová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
659 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z omytého masa nakrájíme 5 plátků.
- 2Jeden plátek dvakrát umemele, přidáme sardelovou pastu, vejce, petrželku, nasekané kapary, citronovou kůru a kyselou smetanu. Umícháme hladkou náplň.
- 3Roštěnky naklepeme, osolíme, na každou položíme část náplně a rozetřeme ji. Plátky sbalíme a sepneme.
- 4Jemně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a závitky po obou stranách opečeme. Potom je dusíme mírně podlité doměkka.
- 5Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a povaříme.
- 6Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.