Plněné roštěnky na smetaně
45 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKečup
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
47 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
796 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli orestujeme na části oleje spolu s očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Směsí poklademe připravené roštěnky, maso přeložíme, sepneme jehlami, osolíme a opepříme.
- 3Naplněné roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji. Do výpeku vmícháme kečup, přilijeme smetanu a přidáme rozemnutou majoránku.
- 4Opečené roštěnky na talířích přeléváme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.