Plněné telecí řízky
45 min.
Ingredience
- 700gramůTelecí kýta
- 50gramůSlanina vepřová
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
536 mg
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na silnější řízky a nařízneme do nich kapsy. Maso jemně naklepeme a osolíme.
- 2Nadrobno nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Připravenou nádivkou naplníme řízky a kapsy zašijeme nebo sepneme jehlami.
- 4V pánvi na másle řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme na nahřátou mísu.
- 5Šťávu zaprášíme hladkou mouku, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Přelijeme přes řízky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.