Plněné telecí řízky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
536 mg
Cukr
990 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na silnější řízky a nařízneme do nich kapsy. Maso jemně naklepeme a osolíme.
  • 2
    Nadrobno nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Připravenou nádivkou naplníme řízky a kapsy zašijeme nebo sepneme jehlami.
  • 4
    V pánvi na másle řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme na nahřátou mísu.
  • 5
    Šťávu zaprášíme hladkou mouku, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Přelijeme přes řízky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.