Plněné vepřové špízy
45 min.
Ingredience
- náplň
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůVepřové maso mleté
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceKapary
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůAnglická slanina
- 1lžičkaKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
67 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
460 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z omyté vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Maso potřeme náplní a svineme do závitků.
- 2Připravené závitky napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule na jehly. Špízy potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
- 3Připravené špízy opečeme na pánvi na oleji a do výpeku nakonec přidáme kečup. Při podávání přeléváme špízy šťávou.
- 4Příprava náplně: Do mletého masa přidáme kapary, vejce, smetanu a vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.