Plněné vepřové závitky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
723 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Tence je rozklepeme a mírně osolíme.
  • 2
    Do středu plátků naskládáme proužky slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, hranolky salámu a okurky nakrájené na nudličky. Náplň opepříme, maso zavineme a sepneme párátky nebo ovážeme nití.
  • 3
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na 2/3 tuku osmažíme do zlatavé barvy. Zalijeme vodou, do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a opepříme. Za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka.
  • 4
    Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme na závitky, které ve šťávě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 27. 8. 2015
Plněné vepřové závitky
Super závitky, jsou to takové španělské ptáčky z vepřového masa. Místo kýty se dá použít i např. krkovička a plátky potřít hořčicí. Používám ale více masa než je uvedeno v receptu, na jednu porci cca 100 - 140 g. 75 g je hodně málo. Taktéž jsem použila o trochu více uzeniny a slaniny.