Plněné žampióny s pikantními oříšky
15 min.
Ingredience
- Náplň do žampiónů
- 25gramůMandle
- 100gramůPistácie
- 25gramůOřechy burské pražené
- 1kusCibulka lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceVoda pitná
- 3kusyRajčata sušená Bio
- 1lžíceMáta
- 3špetkySůl mořská
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Připravíme náplň do žampiónů: večer před přípravou namočíme loupané mandle (přibližně 25ks), pistácie a loupané burské oříšky ((přibližně 30ks) do studené vody. Druhý den oříšky scedíme a v sítu je promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat. Očištěnou lahůdkovou cibulku (bílou část) a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a vše dáme do mixéru. Přidáme ještě omytou petrželovou nať, sůl, pepř, kvalitní olivový olej, 2 lžíce vody a směs rozmixujeme na polohrubou hustou kaši.
- 2Sušená rajčata pokrájíme na tenké proužky. Malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a polovinu posekáme na drobné kousky. Omyjeme si 4 lístky z máty peprné (1 lžíce).
- 3Do oříškové náplně zamícháme posekané chilli a sušená rajčata. Očištěné a omyté 4 větší (mladé) žampiony naplníme připravenou oříškovou náplní, na každý položíme lístek z máty a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.