Plněné žampiony zapečené se sýrem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
963 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, oddělíme nožičky, které posekáme najemno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou, krátce osmahneme, přidáme posekané nožičky žampionů, zakápneme sherry a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Mimo oheň osolíme, opepříme, přimícháme petrželku a créme fraiche.
  • 3
    Žampiony naplníme touto směsí, vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku, sýr nakrájíme na tak malé kousky, aby zakryly otvory v žampionech a otvory sýrem zakryjeme. Pekáček vložíme do vyhřáté trouba a pokrm zapékáme 10 až 15 minut.
  • 4
    Vychladlé žampiony upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.