Plněné žampiony zapečené se sýrem
40 min.
Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůCibule
- 50gramůAnglická slanina
- 15gramůOlej olivový
- 25mililitrůSherry brandy
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůPetržel kudrnka
- 80gramůCréme fraiche
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
963 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, oddělíme nožičky, které posekáme najemno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou, krátce osmahneme, přidáme posekané nožičky žampionů, zakápneme sherry a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Mimo oheň osolíme, opepříme, přimícháme petrželku a créme fraiche.
- 3Žampiony naplníme touto směsí, vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku, sýr nakrájíme na tak malé kousky, aby zakryly otvory v žampionech a otvory sýrem zakryjeme. Pekáček vložíme do vyhřáté trouba a pokrm zapékáme 10 až 15 minut.
- 4Vychladlé žampiony upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.