Plněné žampiony zapečené v anglické slanině
45 min.
Ingredience
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 150gramůKuřecí maso grilované
- 1kusPórek
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, nožky odstraníme a vnitřní okraje kloboučků seřízneme, aby vznikl prostor pro plnění.
- 2Odřezané části hub nakrájíme nadrobno a smícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a paprikou. Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.
- 3Potom do směsi přimícháme nakrájené maso, očištěný, nadrobno nakrájený pórek, smetanu, hořčici, sůl a pepř.
- 4Směsí naplníme připravené žampiony, obalíme je plátky slaniny a upevníme párátkem.
- 5Houby urovnáme do zapékací mísy a zapékáme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.