Plněné žampiony zapečené v anglické slanině

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, nožky odstraníme a vnitřní okraje kloboučků seřízneme, aby vznikl prostor pro plnění.
  • 2
    Odřezané části hub nakrájíme nadrobno a smícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a paprikou. Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Potom do směsi přimícháme nakrájené maso, očištěný, nadrobno nakrájený pórek, smetanu, hořčici, sůl a pepř.
  • 4
    Směsí naplníme připravené žampiony, obalíme je plátky slaniny a upevníme párátkem.
  • 5
    Houby urovnáme do zapékací mísy a zapékáme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.