Plněné zapékané cannelloni
105 min.
Ingredience
- 8kusůCannelloni
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůSýr Parmezán
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 115gramůRicotta
- 60gramůŠunka parmská
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 3decilitryMléko polotučné
- 2kusyBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
727 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm špenát cca 3 minuty, poté sundáme pánev z ohně. Vmícháme do ní parmezán, šunku a ricottu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Přidáme vejce, smetanu a vymícháme hladkou pastu.
- 2Těstoviny vaříme v hrnci s vařící osolenou vodou cca 12 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
- 3V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a 1 minutu smažíme. Přiléváme postupně mléko, přidáme bobkové listy a vaříme 20 minut. Sundáme z pánve a vyndáme bobkové listy.
- 4Naplníme lžičkou vychladlé těstoviny. Trochu omáčky dáme na dno zapékací nádoby, vložíme do ní cannelloni a na ně nalijeme zbývající omáčku. Posypeme parmezánem a zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.