Plněné zelné listy ochucené bazalkou
90 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 500gramůMaso mleté - mix
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůRýže
- 100gramůProtlak rajčatový
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
13 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 18 omytých zelných listů krátce povaříme, vyjmeme a tuhá žebra listů naklepeme.
- 2V pánvi na rozehřátém sádle osmahneme 1 nasekanou cibuli. Přidáme zbylé zelí najemno nakrouhané, vmícháme protlak, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.
- 3V míse smícháme mleté maso s rýží, zbylou nasekanou cibulí,vejci a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 4Masovou směs smícháme s podušeným zelím a lžící ji klademe na zelné listy. Zabalíme do závitků, které urovnáme do vymazaného pekáče. Do poloviny zalijeme vodou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Závitky pečeme asi 45 minut.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.