Plněný celer se žampiony
65 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 2kusyCeler bulvový
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůAnglická slanina
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytý celer okrájíme, rozpůlíme a dám do osolené studené vody s citronovou šťávou.
- 2Povaříme 20 minut.
- 3Celer vyndáme a necháme vychladnout.
- 4Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu a nakrájené žampiony.
- 5Vše podusíme a dochutíme solí a pepřem.
- 6Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi.
- 7Tou pak plníme bulvy.
- 8Vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.