Plněný celer v pivním těstíčku

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr najemno nastrouháme, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
  • 2
    Celer oškrábeme, omyjeme a krátce ho povaříme v osolené vodě. Pak ho vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    V misce si z piva, polohrubé mouky, vajíčka a soli vymícháme hladké těstíčko.
  • 4
    V malém rendlíku si rozpustíme máslo a poté ji zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme mléko a necháme ho přejít varem. Přidáme k ní nastrouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku, podle chuti pepř a sůl, dobře ji promícháme a necháme vychladnout.
  • 5
    Připravenou vychladlou nádivkou spojíme vždy dva plátky celeru, obalíme je v připraveném pivním těstíčku, osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.