Plněný celer v pivním těstíčku
50 min.
Ingredience
- 2kusyCeler bulvový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sýr najemno nastrouháme, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 2Celer oškrábeme, omyjeme a krátce ho povaříme v osolené vodě. Pak ho vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
- 3V misce si z piva, polohrubé mouky, vajíčka a soli vymícháme hladké těstíčko.
- 4V malém rendlíku si rozpustíme máslo a poté ji zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme mléko a necháme ho přejít varem. Přidáme k ní nastrouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku, podle chuti pepř a sůl, dobře ji promícháme a necháme vychladnout.
- 5Připravenou vychladlou nádivkou spojíme vždy dva plátky celeru, obalíme je v připraveném pivním těstíčku, osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.