Plněný chléb
65 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 200gramůJihočeská Niva
- 200gramůMozzarella
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
189 mg
Cukr
344 mg
Postup přípravy
- 1Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 250ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpustit ve vodě a potom přidáme mouku, sůl a lžičku oleje. Přilijeme vodu, aby vzniklo měkké a lepkavé těsto.
- 2Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak vrátíme do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.
- 3Poté vyválíme z těsta dvě placky o průměru cca 25 centimetrů. Na dolní placku rovnoměrně rozložíme plátky sýru, bazalku a překryjeme druhou plackou z těsta. Vše pak přeneseme na plech a přikryjeme utěrkou. Necháme opět 30 minut kynout.
- 4Placky nakonec posypeme solí, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Poté už jen stačí dát do trouby a nechat 35 minut péct při teplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.