Plněný chléb

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
189 mg
Cukr
344 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 250ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpustit ve vodě a potom přidáme mouku, sůl a lžičku oleje. Přilijeme vodu, aby vzniklo měkké a lepkavé těsto.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak vrátíme do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.
  • 3
    Poté vyválíme z těsta dvě placky o průměru cca 25 centimetrů. Na dolní placku rovnoměrně rozložíme plátky sýru, bazalku a překryjeme druhou plackou z těsta. Vše pak přeneseme na plech a přikryjeme utěrkou. Necháme opět 30 minut kynout.
  • 4
    Placky nakonec posypeme solí, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Poté už jen stačí dát do trouby a nechat 35 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.