Plněný chřest a smrži
45 min.
Ingredience
- 200gramůSmrže čerstvé
- 200gramůChřest bílý
- 200gramůChřest zelený
- 150gramůTelecí plec
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 100mililitrůMartell cognac
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
61 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Telecí plec pomeleme, přidáme 100 ml smetany a vejce a vymixujeme hladkou směs. Osolíme a opepříme, směsí naplníme omyté a nožiček zbavené smrže. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 stupňů Celsia, dokud nejsou hotovi.
- 2Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme koňakem, necháme odvařit, přidáme zbylou smetanu a povaříme. Všleháme zbylé máslo a nacedíme na smrže.
- 3V osolené vodě povaříme krátce zelený chřest a zchladíme ledem. Bílý chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s cukrem doměkka.
- 4Chřest pokrájíme na menší kousky, smícháme se smrži a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.