Plněný husí krk
75 min.
Ingredience
- 1kusPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 1kusJátra husí
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusHusí krk
- 250gramůVepřová plec
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,5kusŽemle tuková
- 1kusSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
116 mg
Postup přípravy
- 1Játra spolu s masem a namočenou vymačkanou žemlí dvakrát umeleme. Okořeníme, osolíme, přidáme ušlehaná vejce do pěny a na kostičky nakrájenou slaninu.
- 2Kůži z husího krku zašijeme na dolním konci, naplníme směsí a zašijeme na druhém konci. Dáme vařit do osolené vody zhruba na hodinu.
- 3Plněný husí krk podáváme druhý den studený nakrájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.