Plněný květák se sýrovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŽemle tuková
- 1kusKvěták
- 400gramůMaso mleté - mix
- 8kusůSměs 8 bylinek - mražená
- 1kusBešamel
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
42 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytý celý květák povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Housku namočíme do vody, vymačkáme a vmícháme do mletého masa spolu s na jemno nakrájenou cibulí, vejcem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Masovou směs vmáčkneme do prostoru mezi růžičky květáku a hlávku vložíme do zapékací mísy.
- 3Podle návodu připravíme omáčku, krátce povaříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Omáčkou zalijeme květák a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 50 - 60 minut.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.