Plněný květák se sýrovou omáčkou

90 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
42 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý celý květák povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Housku namočíme do vody, vymačkáme a vmícháme do mletého masa spolu s na jemno nakrájenou cibulí, vejcem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Masovou směs vmáčkneme do prostoru mezi růžičky květáku a hlávku vložíme do zapékací mísy.
  • 3
    Podle návodu připravíme omáčku, krátce povaříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Omáčkou zalijeme květák a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 50 - 60 minut.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.