Plněný masový dort

90 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
435 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, máslo, vejce, špetku soli a vodu. Pořádně promícháme a vytvořené těsto dáme na chladné místo.
  • 2
    Nakrájíme housku a přelijeme ji horkým mlékem. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme na kousky. Na kousky také nakrájíme slaninu, dáme ji na pánev a spolu s cibulí ji chvíli opékáme. Nyní slaninu i s cibulí smícháme s mletým masem a rozmočenou houskou. Přidáme smetanu, opepříme, osolíme a pořádně promícháme.
  • 3
    Formu pořádně vymažeme tukem a naplníme cca 2/3 těsta. Nyní vsypeme masovou směs a uzavřeme zbytkem těsta, které použijeme jako "víčko".
  • 4
    Masový dort už pak stačí jen vložit do trouby a péct na 240 stupňů cca 60 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.