Plněný masový závitek
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 200gramůVepřové maso mleté
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSádlo škvařené
- 3decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
45 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
44 mg
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nařežeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2Mleté vepřové maso ochutíme kmínem a paprikou, osolíme, promícháme ho se smetanou a rozdělíme na osm dílů.
- 3Na plátky kýty dáme vždy dva díly náplně co nejblíže ke krajům a maso pak stočíme směrem doprostřed.
- 4Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní připravené závitky a zapékáme je 5 minut v troubě, vyhřáté na 250 stupňů. Pak teplotu zmírníme na 180 stupňů, závitky podlijeme hovězím vývarem a pečeme je přibližně 45 minut, až jsou měkké. Během pečení je poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vývar.
- 5Upečené závitky rozřízneme, přelijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 5. 2016
Plněný masový závitek
Moc dobré závitky. Znám je pod jiným názvem (Naháč z Vysočiny), ale to je asi jen krajové. Do náplně jsem umlela vepřovou plec. Pekla jsem v remosce, která peče zvolna, proto mám maso i výpek světlejší. Podávala jsem s bramborami šťouchanými s máslem a smaženou cibulkou a moc jsme si pochutnali. Určitě doporučuji 😁