Plněný řízek
50 min.

Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 500gramůVepřová kýta
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 200gramůŠunka uzená
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůKapie
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrVíno bílé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
67 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
20 mg
Cukr
575 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme 2 vejce, scedíme vodu a dáme vychladnout.
- 2Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme plátek šunky, plátek sýra, oloupaná a na kolečka nakrájená vejce, přidáme kapii, řízky přeložíme napůl. Obalíme ve vinném těstíčku a na rozpáleném oleji pomalu smažíme.
- 3Těstíčko: do mísy rozklepneme celé vejce, víno, mouku a pořádně promícháme. Pokud by těstíčko bylo řídké, přisypeme ještě mouku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.