Plněný vepřový bok na cibuli
110 min.
Ingredience
- 1000gramůCibule
- 1500gramůVepřový bok
- 1000gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 50gramůPovidla švestková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1708 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
160 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, nařízneme do něj kapsu a naplníme ji vymačkaným, okořeněným zelím. Sepneme špejlí, bůček vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě téměř doměkka.
- 2Potom maso vyjmeme a na tuku v pekáčku zprudka osmažíme oloupanou, nakrájenou cibuli. Bůček na povrchu nařízneme do mřížky a vložíme zpět do pekáčku.
- 3Povidla rozmícháme s trochou vody a po zbytek pečení jimi potíráme povrch masa.
- 4Plněný bůček podáváme studený i teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.