Plněný zapečený kapr
70 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
- 200gramůŠunka dušená
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSádlo škvařené
- 20gramůSůl
- 8gramůKmín drcený
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme kostičky slaniny a na ní zpěníme cibuli, přisypeme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a podusíme na mírném ohni. Zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání usmažíme.
- 2Pekáč vymazaný máslem vysteleme plátky šunky, na ně rozložíme osolené a kmínem posypané porce (podkovy) kapra a dutinu v podkově vyplníme smaženými vejci. Povrch potom pokryjeme plátky tvarůžků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.