Ploskozubec na zázvoru
60 min.
Ingredience
- 40gramůZázvor mletý
- 60gramůCitrony
- 10gramůSůl
- 160gramůVeka
- 1000gramůPloskozubec
- 60gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
339 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou rybu bez šupin omyjeme, osušíme. Máme-li rybu čerstvou ještě se šupinami, odstraníme jednu po druhé malými kleštičkami.
- 2Kůru z poloviny citronu nastrouháme a vymačkáme šťávu z celého citronu. Zázvor rozstrouháme na jemno. Do misky vlijeme citronovou šťávu, přisypeme zázvor, citronovou kůru, osolíme, přilijeme olej. Důkladně promícháme.
- 3Kus alobalu potřeme trochou marinády, položíme na něj rybu, tu také potřeme marinádou (i zevnitř), zabalíme, položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme z každé strany přibližně 10 minut.
- 4Rybu i s alobalem položíme na oválný talíř, rozbalíme a doplníme plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.