Ploskozubec na zázvoru

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
339 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a vykuchanou rybu bez šupin omyjeme, osušíme. Máme-li rybu čerstvou ještě se šupinami, odstraníme jednu po druhé malými kleštičkami.
  • 2
    Kůru z poloviny citronu nastrouháme a vymačkáme šťávu z celého citronu. Zázvor rozstrouháme na jemno. Do misky vlijeme citronovou šťávu, přisypeme zázvor, citronovou kůru, osolíme, přilijeme olej. Důkladně promícháme.
  • 3
    Kus alobalu potřeme trochou marinády, položíme na něj rybu, tu také potřeme marinádou (i zevnitř), zabalíme, položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme z každé strany přibližně 10 minut.
  • 4
    Rybu i s alobalem položíme na oválný talíř, rozbalíme a doplníme plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.