Plovdivské vepřové maso

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na 1/3 tuku dorůžova.
  • 3
    Do cibulového základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a opečeme. Dále přidáme utřený česnek, mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a přidáme rajčatový protlak. Pod poklicí dusíme maso do poloměkka.
  • 4
    Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a za stálého míchání dusíme doměkka.
  • 5
    Maso vyjmeme, hustým cedníkem na ně procedíme šťávu a krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.