Plovdivské vepřové maso
80 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 750gramůVepřová plec
- 150gramůTuk
- 20gramůSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 1litrVoda pitná
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na 1/3 tuku dorůžova.
- 3Do cibulového základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a opečeme. Dále přidáme utřený česnek, mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a přidáme rajčatový protlak. Pod poklicí dusíme maso do poloměkka.
- 4Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a za stálého míchání dusíme doměkka.
- 5Maso vyjmeme, hustým cedníkem na ně procedíme šťávu a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.