Plovdivské vepřové maso s nudlemi

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
55 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, pečlivě nakrájené na menší kousky, osolíme, poprášíme paprikou a hladkou moukou, krátce zasmahneme. Poté trochu podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek i rajčatový protlak, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.
  • 2
    Z polohrubé mouky, mléka a vejce vytvoříme nudlové těsto, které ihned rozkrájíme na úzké páskové nudle. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, trochu pomastíme máslem, přilijeme několik lžic omáčky a promícháme.
  • 3
    Na talíř upravíme kopeček nudlí, na nudle položíme kousky masa a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.