Plovdivské vepřové maso s nudlemi
60 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPaprika pálivá
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 6stroužkůČesnek
- 50gramůRajčatový protlak
- 1kilogramVepřová plec
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
55 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, pečlivě nakrájené na menší kousky, osolíme, poprášíme paprikou a hladkou moukou, krátce zasmahneme. Poté trochu podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek i rajčatový protlak, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.
- 2Z polohrubé mouky, mléka a vejce vytvoříme nudlové těsto, které ihned rozkrájíme na úzké páskové nudle. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, trochu pomastíme máslem, přilijeme několik lžic omáčky a promícháme.
- 3Na talíř upravíme kopeček nudlí, na nudle položíme kousky masa a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.