Plzeňská hovězí pečeně na pivě

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
35 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
581 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat.
  • 2
    Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.