Plzeňská hovězí pečeně na pivě
95 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 150gramůKlobása Dunajská
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstKopr čerstvý
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
35 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
581 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat.
- 2Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno.
- 3V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu.
- 4Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto.
- 5Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.