Plzeňská pivní polévka s chlebem
35 min.
Ingredience
- 300gramůChléb samožitný
- 3decilitryPivo Pilsner Urquell
- 1,3decilitryBujón hovězí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
125 mg
Cukr
322 mg
Postup přípravy
- 1Tmavý tvrdší chleba pokrájíme na menší kusy, dáme ho do mísy a zalijeme Plzeňským pivem. Hovězí bujón přivedeme k varu, přidáme do něj rozmočený chleba, smetanu, vyšlehaný žloutek, sůl, kmín a pepř. Polévku pomalu vaříme do doby až se chléb rozvaří (přibližně 15-20 minut). Přes síto polévku přecedíme do druhého hrnce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.