Plzeňská pivní polévka s chlebem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
125 mg
Cukr
322 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tmavý tvrdší chleba pokrájíme na menší kusy, dáme ho do mísy a zalijeme Plzeňským pivem. Hovězí bujón přivedeme k varu, přidáme do něj rozmočený chleba, smetanu, vyšlehaný žloutek, sůl, kmín a pepř. Polévku pomalu vaříme do doby až se chléb rozvaří (přibližně 15-20 minut). Přes síto polévku přecedíme do druhého hrnce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.