Plzeňská vepřová krkovička
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60gramůChléb konzumní
- 600gramůVepřová krkovička
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
629 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a opepříme. Poté maso zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme horkým vývarem a dusíme.
- 2Tvrdší chléb namočíme do piva a přes síto prolisujeme k masu. Dále dusíme, podle potřeby přilijeme vývar.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.