Plzeňské roštěnky
35 min.
Ingredience
- 2kusyPárky jemné
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceOlej olivový
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
936 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
- 2Plátky hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
- 4Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše orestujeme.
- 5Roštěnky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.