Plzeňské roštěnky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
936 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
  • 2
    Plátky hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
  • 4
    Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše orestujeme.
  • 5
    Roštěnky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.