Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami
40 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 30gramůSolamyl
- 4lžíceOlej olivový
- 3kusyCibule
- 3kusyFeferony
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceKečup
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 100gramůKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme, osolíme a promícháme se Solamylem.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso na něm prudce osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a krátce ji smažíme, přilijeme pivo, vmícháme kousky feferonek, kečup a worcesterovou omáčku a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
- 4Masovou směs rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypanou nastrouhaným křenem. Vhodnou přílohou je chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.