Plzeňské zástěrky

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
897 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které naklepeme doširoka, osolíme a opepříme.
  • 2
    Žampiony nakrájíme na plátky a na části tuku je krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci a necháme srazit.
  • 3
    Do středu plátku položíme slaninu nakrájenou na tenké plátky, na ni navršíme prochladlá vejce se žampiony a díl oloupaného párku. Plátek přeložíme a okraje upevníme párátkem.
  • 4
    Na druhé části tuku dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné maso a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a dusíme doměkka za občasného přelévání vlastní šťávou. Během dušení doléváme teplou vodu.
  • 5
    Když je maso téměř měkké, zalijeme je pivem a dusíme doměkka.
  • 6
    Měkké maso vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přes hustý cedník na něj přecedíme šťávu. Zjemníme ji máslem, přisolíme a krátce podusíme.
  • 7
    Jednotlivé porce při podávání překrojíme na 2-3 části šikmým řezem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.