Plzeňské zástěrky
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 200mililitrůVoda pitná
- 120gramůVejce slepičí
- 300gramůCibule
- 150gramůPárky jemné
- 33gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
897 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které naklepeme doširoka, osolíme a opepříme.
- 2Žampiony nakrájíme na plátky a na části tuku je krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci a necháme srazit.
- 3Do středu plátku položíme slaninu nakrájenou na tenké plátky, na ni navršíme prochladlá vejce se žampiony a díl oloupaného párku. Plátek přeložíme a okraje upevníme párátkem.
- 4Na druhé části tuku dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné maso a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a dusíme doměkka za občasného přelévání vlastní šťávou. Během dušení doléváme teplou vodu.
- 5Když je maso téměř měkké, zalijeme je pivem a dusíme doměkka.
- 6Měkké maso vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přes hustý cedník na něj přecedíme šťávu. Zjemníme ji máslem, přisolíme a krátce podusíme.
- 7Jednotlivé porce při podávání překrojíme na 2-3 části šikmým řezem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.