Plzeňský karbonát
75 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 2kusyPárky jemné
- 5lžicOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusBobkový list
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
838 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme plátky masa a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání.
- 2Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Potom podlijeme vodou a přilijeme pivo. Přidáme bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list.
- 3Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným, ozdobně nakrájeným párkem a podušenou zbylou cibulí nakrájenou na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.