Plzeňský karbonát

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
838 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme plátky masa a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání.
  • 2
    Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Potom podlijeme vodou a přilijeme pivo. Přidáme bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list.
  • 3
    Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným, ozdobně nakrájeným párkem a podušenou zbylou cibulí nakrájenou na kolečka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.