Plzeňský pivní masový špíz
35 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 100gramůFeferony
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
- 2Feferonky rozkrájíme na kousky.
- 3Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.
- 4Na grilovací jehly nebo špejle pak střídavě napichujeme připravené kousky masa a slaniny, kolečka cibule a plátky feferonek. Špízy naskládáme do mísy, zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu v chladnu odležet. Uleželé pak zvolna upečeme v pánvi nebo zapékací míse v rozehřátém oleji, během pečení je přeléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.