Plzeňský pivní masový špíz

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Feferonky rozkrájíme na kousky.
  • 3
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.
  • 4
    Na grilovací jehly nebo špejle pak střídavě napichujeme připravené kousky masa a slaniny, kolečka cibule a plátky feferonek. Špízy naskládáme do mísy, zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu v chladnu odležet. Uleželé pak zvolna upečeme v pánvi nebo zapékací míse v rozehřátém oleji, během pečení je přeléváme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.