Pochoutkové krevety na česneku
47 min.
Ingredience
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 10stroužkůČesnek
- 4kusyChilli paprička
- 100gramůCibulka jarní
- 3gramyPepř bílý
- 40gramůZázvor
- 1kusLimetka
- 2decilitryOlej sezamový
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
65 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vyloupané krevety opláchneme a dobře osušíme. Ve woku rozpálíme sezamový olej a krevety opékáme asi minutu, až se zbarví dočervena. Vyjmeme a uchováme v teple. V mísce promícháme nasekaný oloupaný česnek, chilli papričku, nastrouhaný zázvor a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Ochutíme bílým pepřem, chilli a směs opečeme na rozpáleném arašídovém oleji asi 4 minuty za stálého míchání. Přidáme zpět krevety a ještě 2 minuty restujeme. Podáváme ozdobené plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.