Poděbradské ragú
75 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1,5šálkyMléko polotučné
- 1kusKvěták
- 600gramůTelecí plec
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůCeler bulvový
- 3kusyNové koření celé
- 1kusKarotka
- 1kusKedlubna
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V malém hrnečku v několika lžících vody vyvaříme bobkový list a nové koření.
- 2Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Do kastrolu dáme maso spolu s očištěnou, ale nerozkrájenou zeleninou, zalijeme osolenou vodou a uvaříme do měkka.
- 3Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z koření a mlékem, řádně rozmícháme a povaříme cca 10 minut. Do této omáčky poté přidáme maso i s vývarem a společně ještě povaříme.
- 4Uvařenou zeleninu rozkrájíme na kostky (květák rozebereme na růžičky) a přidáme do omáčky, kterou poté ještě ochutíme citrónovou kůrou a dle chuti přisladíme.
- 5Na samý závěr zamícháme do ragú nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.