Poděbradské ragú

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém hrnečku v několika lžících vody vyvaříme bobkový list a nové koření.
  • 2
    Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Do kastrolu dáme maso spolu s očištěnou, ale nerozkrájenou zeleninou, zalijeme osolenou vodou a uvaříme do měkka.
  • 3
    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z koření a mlékem, řádně rozmícháme a povaříme cca 10 minut. Do této omáčky poté přidáme maso i s vývarem a společně ještě povaříme.
  • 4
    Uvařenou zeleninu rozkrájíme na kostky (květák rozebereme na růžičky) a přidáme do omáčky, kterou poté ještě ochutíme citrónovou kůrou a dle chuti přisladíme.
  • 5
    Na samý závěr zamícháme do ragú nasekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.