Podkrkonošská couračka z kyselého zelí
35 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrMléko plnotučné
- 250gramůZelí kysané
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 300gramůBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, uvařené scedíme, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2V 1/2 litru mléka trochu rozkvedláme 2 lžíce mouky a 2 vejce.
- 3Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do kastrolu s 1/2 litrem vody. Zelí vaříme přibližně 10 minut, pomalu přilijeme mléko s vejci a za stálého míchání přivedeme k varu. Polévku dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí) nebo přilijeme 2-3 cl láku ze zelí a pomalu ji vaříme ji asi 5 minut.
- 4Nakonec dáme do polévky lžíci másla a podáváme s pokrájenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.