Podkrkonošská couračka z kyselého zelí

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, uvařené scedíme, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    V 1/2 litru mléka trochu rozkvedláme 2 lžíce mouky a 2 vejce.
  • 3
    Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do kastrolu s 1/2 litrem vody. Zelí vaříme přibližně 10 minut, pomalu přilijeme mléko s vejci a za stálého míchání přivedeme k varu. Polévku dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí) nebo přilijeme 2-3 cl láku ze zelí a pomalu ji vaříme ji asi 5 minut.
  • 4
    Nakonec dáme do polévky lžíci másla a podáváme s pokrájenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.