Podkrkonošská couralka s klobásou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka a odložíme do misky.
  • 2
    Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, dáme ho do kastrolu, zalijeme litrem horké vody. Zelí vaříme přibližně 5 minut.
  • 3
    V pánvi na másle osmažíme cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pomalu tuto jíšku přimícháváme do vody k zelí. Dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí), přidáme pokrájené brambory, klobásu a vaříme přibližně 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.