Podkrkonošská couralka s klobásou
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůKlobása uzená
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 300gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka a odložíme do misky.
- 2Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, dáme ho do kastrolu, zalijeme litrem horké vody. Zelí vaříme přibližně 5 minut.
- 3V pánvi na másle osmažíme cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pomalu tuto jíšku přimícháváme do vody k zelí. Dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí), přidáme pokrájené brambory, klobásu a vaříme přibližně 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.