Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka
45 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 4kusyVejce slepičí
- 2,5decilitrySmetana zakysaná 14%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Okrájené a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Brambory vaříme doměkka asi 15 minut.
- 2Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo (10 minut), pak je oloupeme. Omytý čerstvý kopr nakrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. V druhé misce si vyšleháme zakysanou smetanu s hladkou moukou dohladka.
- 3Po 10 minutách vaření přimícháme do polévky smetanu. Za stálého míchání ji pomalu vaříme 5 minut, pak přimícháme kopr, dochutíme solí, případně cukrem a povaříme 1-2 minuty.
- 4Do každého talíře před podáváním dáme pokrájené vajíčko. Přelijeme ho "koprejkou" a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.