Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okrájené a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Brambory vaříme doměkka asi 15 minut.
  • 2
    Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo (10 minut), pak je oloupeme. Omytý čerstvý kopr nakrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. V druhé misce si vyšleháme zakysanou smetanu s hladkou moukou dohladka.
  • 3
    Po 10 minutách vaření přimícháme do polévky smetanu. Za stálého míchání ji pomalu vaříme 5 minut, pak přimícháme kopr, dochutíme solí, případně cukrem a povaříme 1-2 minuty.
  • 4
    Do každého talíře před podáváním dáme pokrájené vajíčko. Přelijeme ho "koprejkou" a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.