Podkrkonošské kyselo
80 min.
Ingredience
- 6,7gramůHouby sušené
- 133gramůVepřový bok uzený
- 0,7gramKmín celý
- 67gramůChlebový kvásek
- 67gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
- 53gramůVejce slepičí
- 67gramůCibule
- 200gramůBrambory
- 2200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
672 mg
Cukr
326 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnuté sušené houby, kmín a opláchnutý uzený bůček dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek. Uvařený bůček vyjmeme a do získaného vývaru zavaříme rozmíchaný kvásek.
- 2Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou jemně nakrájenou a dorůžova osmahnutou na másle s brambory nakrájenými na kostky přidáme také do vývaru.
- 3Polévku vaříme a když jsou brambory měkké, přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.
- 4Kyselo dle potřeby osolíme a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.