Podkrkonošské špízy nadivoko
60 min.
Ingredience
- 400gramůSrnčí kýta
- 800gramůBažantí prsa
- 200gramůSlanina vepřová
- 4kusyCibule
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8kusůBobkový list
- 4lžíceOlej olivový
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 200gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
984 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
62 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu a bažantí prsa omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky, srnčí kýtu prošpikujeme. Pak maso pokrájíme na malé medailonky.
- 2Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na klínky, které zapíchneme pomocí jehly do bažantích prsou. Pak je nakrájíme na medailonky.
- 3Oloupeme cibuli, pokrájíme na silnější kolečka. Maso potřeme bylinkovým máslem, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do tenkého plátku prorostlé slaniny. Na grilovací jehly postupně a střídavě navlékáme zabalené maso s cibulí, 1-2 bobkové listy napíchneme mezi maso na jednu jehlu. Vše potřeme olivovým olejem a grilujeme do zlatohněda.
- 4Z výpeku připravíme jemnou šťávu: do výpeku z grilovaného masa přimícháme tuhou šlehačku, kterou ochutíme několika kapkami citronové šťávy.
- 5Grilované maso podáváme na jehle se šlehačkovou šťávou a podáváme s přílohou podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.