Podkrkonošské špízy nadivoko

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
984 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
62 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí kýtu a bažantí prsa omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky, srnčí kýtu prošpikujeme. Pak maso pokrájíme na malé medailonky.
  • 2
    Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na klínky, které zapíchneme pomocí jehly do bažantích prsou. Pak je nakrájíme na medailonky.
  • 3
    Oloupeme cibuli, pokrájíme na silnější kolečka. Maso potřeme bylinkovým máslem, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do tenkého plátku prorostlé slaniny. Na grilovací jehly postupně a střídavě navlékáme zabalené maso s cibulí, 1-2 bobkové listy napíchneme mezi maso na jednu jehlu. Vše potřeme olivovým olejem a grilujeme do zlatohněda.
  • 4
    Z výpeku připravíme jemnou šťávu: do výpeku z grilovaného masa přimícháme tuhou šlehačku, kterou ochutíme několika kapkami citronové šťávy.
  • 5
    Grilované maso podáváme na jehle se šlehačkovou šťávou a podáváme s přílohou podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.